НОВИНИ

Опасно ветровито време днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:01, 21.07.2021
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Ще духа умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина временно силен северозападен вятър.

В 13 области е в сила жълт код за скорост на вятъра до 80 км/ч.

В Източна България облачността ще е значителна, предимно купеста. Главно в крайните североизточни райони ще превали и прегърми. Над Западна и Централна България ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са между 27° и 32°.

По Черноморието само на отделни места в северните райони ще превали и прегърми. По южното крайбрежие ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са около 30 - 32°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Предимно слънчево ще е в планините, преди обяд по най-високите части с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 12°.

През следващите дни у нас ще е предимно слънчево, само на отделни места, главно в планините в Югозападна България, са възможни краткотрайни превалявания. Температурите ще се понижават плавно и максималните в повечето райони ще са между 25° и 30°. В края на седмицата обаче ще започне ново затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция въвежда санитарен пропуск за събития с повече от 50 души
Франция въвежда санитарен пропуск за събития с повече от 50 души
145 нови случаи на коронавирус за денонощието у нас
145 нови случаи на коронавирус за денонощието у нас