НОВИНИ

Още по-хладно време днес, на много места и с валежи

хладно време места валежи
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:45, 04.05.2023
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Ще се задържи предимно облачно. Преди обяд главно в Източна България, а след обяд на много места, ще има валежи от дъжд, в Южна България и планинските райони - временно интензивни и придружени от гръмотевици. Има условия за дребни градушки. Вятърът ще е слаб, в Източна България от изток, в Западна - предимно от север. Минималните температури ще са между 7° и 12°, в София - около 7°, максималните - между 13° и 19°, в София - около 14°.

По Черноморието ще е предимно облачно, главно в сутрешните часове с валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 13 - 15°. Температурата на морската вода е 12 - 14°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, в крайните северни райони временно до 4 бала.

В планините ще бъде предимно облачно, преди обяд в много райони ще е мъгливо. В сутрешните часове на отделни, а около и след обяд на много места ще има валежи от дъжд, над 2000 метра - от сняг. Ще има и гръмотевична дейност. Вятърът сутринта ще е предимно от юг, до края на деня ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 3°.

В петък на места в южните и планинските райони ще превали и прегърми, главно в часовете около и след обяд. Вятърът ще е слаб от север-североизток.

В събота и неделя ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста облачност, след обяд в планините ще има и изолирани краткотрайни валежи. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 20° и 25°. Вятърът ще е от североизток, в събота слаб, в неделя в източните райони ще се усили и с него в североизточните райони температурите ще се понижат.

В понеделник захлаждането ще продължи. В следобедните часове над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НА ЖИВО по БНТ 3: Българското участие на световното по бокс
НА ЖИВО по БНТ 3: Българското участие на световното по бокс
Лацио се върна на 2-о място в Серия "А", битката за топ 4 става все по-ожесточена (ОБЗОР)
Лацио се върна на 2-о място в Серия "А", битката за топ 4 става все по-ожесточена (ОБЗОР)