НОВИНИ

Остапенко напомни за най-добрите си дни и елиминира Плишкова, Kенин отново се измъкна на косъм

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:25, 01.10.2020
Чете се за: 01:41 мин.
Тенис
остапенко напомни добрите дни елиминира плишкова kенин отново измъкна косъм

Шампионката от Ролан Гарос 2017, Йелена Остапенко, понастоящем номер 43 в света, отстрани една от фаворитките в турнира в лицето на втората поставена Каролина Плишкова, и напомни за за себе си.

23-годишната латвийка продължи да показва, че се намира в много добра форма, отстранявайки чехкинята след 6:4, 6:2.

В началото на мача и двете бяха крайно неубедителни на сервис и това допринесе в първите седем гейма да бъдат реализирани общо пет пробива.

В край на сметка след седмия гейм, в който Остапенко поведе с 4:3, латвийката започна да намира играта си и да реализира все повече печеливши удари. Това помогна на бившата шампионка в Париж да затвори първия сет с 6:4 след 38 минути на корта.

Във втората част разпределението на силите се запази като Плишкова видимо беше тази, която изпитваше сериозни затруднения. Тя допусна пробив още в първия гейм и през цялото време беше догонваща в сета.

За нейно съжаление, тя загуби подаването си за втори път в седмия гейм и позволи на Остапенко да се откъсне с 5:2.

След това на свой сервис, 23-годишната латвийка пропусна два мачбола, но при третия грешка нямаше, и така Йелена Остапенко се класира за третия кръг на Ролан Гарос за първи път след триумфа си.

Любопитното е, че преди този сезон Остапенко само веднъж беше преминавала първи кръг в Париж. Това се случи, именно през 2017-та, когато тя изненадащо стигна до трофея.

Шампионката от "Australian Open" 2020 пък София Кенин записа втора поредна измъчена победа на Ролан Гарос, след като и се наложи да прави обрат срещу Ана Богдан от Румъния.

Американката допусна първия пробив в двубоя във втория гейм, но реагира мигновено и успя да върне още при следващото подаване на Богдан.

Въпреки това, в осмия гейм Кенин показа колебания и изостана с 0:40. Тя направи всичко възможно да обърне развоя на гейма, но при третия си шанс Богдан проби и след това на свое подаване затвори сета след 6:3.

Вторият сет се разви до голяма степен идентично, но с обратен знак. Този път румънката инкасира първия пробив, но съумя да го върне моментално.

В край на сметка в осмия гейм тя допусна още един пробив, който позволи на Кенин да изравни сетовете след 6:3.

Набрала инерция, американката поведе с два пробива в началото на решителния сет и изглеждаше напълно устремена към успеха. Последва обаче лек спад в играта и и тя пропусна три възможности да затвори мача в седмия гейм при сервис на Богдан.

След товам 4-та поставена трябваше буквално да се пребори, за да стигне до победата, след като и се наложи да отразява три брейкбола пред румънката.

Все пак след 3:6, 6:3, 6:3 за 1 час и 51 минути София Кенин си осигури място в третия кръг на Ролан Гарос. Така тя ще има шанс да изравни най-доброто си постижения от френската столица, което е 1/8 финал от миналата година.

Към третия кръг в Париж продължават още Петра Квитовам Даниел Колинс, Арьона Сабаленка и Лейла-Ан Фернандес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов пристигна в Брюксел за извънредното заседание на Европейския съвет
Борисов пристигна в Брюксел за извънредното заседание на Европейския съвет
Григор Димитров продължава в третия кръг на "Ролан Гарос"
Григор Димитров продължава в третия кръг на "Ролан Гарос"