НОВИНИ

Остават условията за градушки и локални бури

bnt avatar logo
от БНТ
12:32, 27.06.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за поройни валежи на много места в страната тази нощ. Най-голямо количество е отчетено в Силистра - 17 литра на квадратен метър.

Продължава да е в сила предупреждението от Първа степен - код жълто за проливни валежи и силни гръмотевични бури в много райони, предимно в Централна и Източна България. Остават условията и за градушки. Над Западна България ще e предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат в широки граници - от 27 - 28° в североизточните райони до 37° в крайните югозападни.

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно. В източните райони обаче остават условията за локални гръмотевични бури. Утре ще преобладава слънчево време. Главно над Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, в Северозападна България - от северозапад. Максималните температури ще са от 26 - 27° в Източна България до 36 - 37° на места в ниските части на Западна.

Слънчево ще е времето и по Черноморието, но ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места главно в северните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури ще са между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 23 - 25°. Вълнението на морето ще е слабо.

И в планините ще преобладава слънчево време. Над масивите от Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 19 градуса на Алеко до 30 градуса в Банско.

Повишение на температурите се очаква във вторник, но на изолирани места в следобедните часове ще превали и прегърми. В сряда повишението на температурите ще продължи и преобладаващите максимални стойности ще са между 34° и 39°. В четвъртък ще започне захлаждане, а в много райони от страната се очакват валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австрийският канцлер към националите: Гордеем се с вас!
Австрийският канцлер към националите: Гордеем се с вас!
Кариерата на Мо Фара не е приключила, заяви личният му треньор
Кариерата на Мо Фара не е приключила, заяви личният му треньор