НОВИНИ

От Челси са готови да платят 93,25 милиона паунда за Лукаку

bnt avatar logo
от Димитър Русев
14:15, 07.08.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
челси готови платят 9325 милиона паунда лукаку
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

От Челси са готови да платят на Интер 93,25 милиона паунда (110 милиона евро) за договор с нападателя Ромелу Лукаку.

Сините са съгласни и на потенциална сделка, в която не се влючват други играчи, но пълните условия за нейното структуриране продължават да се обсъждат.

Интер оценява Лукаку на 101,7 милиона паунда (120 милиона евро), така че компромис с Челси може да бъде направен за 97,5 милиона лири (115 млн. евро).

Челси направи две оферти за белгийския национал, втората от които бе на стойност 85 милиона паунда (100 милиона евро) заедно с левия защитник Маркос Алонсо.

28-годишният Лукаку напусна Челси през 2014 г., след като изигра само 15 мача там след пристигането си в Стамфорд Бридж от Андерлехт през 2011 г.

Той е един от най-ефективните нападатели в Европа, като вкарва 87 гола в 166 мача за Евертън в периода от 2014 до 2017 година и 42 попадения в 96 мача за две години в Манчестър Юнайтед, преди да подпише договор с Интер през 2019 година.

През миналия сезон футболната звезда вкарва 24 гола в Серия А, като помага на Интер да получи първата си "Скудетто" за 11 години насам, след като клубът сложи край на деветгодишната доминация от страна на Ювентус като шампиони на Италия.

Интер трябва да намали сметката си за заплати това лято, а титулярният мениджър Антонио Конте напусна клуба през май на фона на опасения относно плановете за намаляване на бюджета си.

Челси има желанието да подпише с играч от световна класа по време на трансферния прозорец и Ерлинг Холанд от Борусия Дортмунд е друга цел, от която сините силно се интересуват.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар гори над град Баня, вертолет "Кугар" се включи в гасенето
Пожар гори над град Баня, вертолет "Кугар" се включи в гасенето
Тервел Пулев за "Линия Токио": Стойка Кръстева заслужено е на олимпийския връх
Тервел Пулев за "Линия Токио": Стойка Кръстева заслужено е на олимпийския връх