НОВИНИ

"От класната стая на Колежа": ПФК Ботев покани над 1000 ученици на мача с Локомотив Сф

класната стая колежа пфк ботев покани 1000 ученици мача локомотив
Снимка: официален сайт на ПФК Ботев Пд
bnt avatar logo
от БНТ
11:02, 18.05.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Ботев (Пловдив) стартира кампания "От класната стая на Колежа". От "жълто-черния" Клуб ще поканят училища в Пловдив и областта да посетят мачове на стадион "Христо Ботев".

Кампанията, насочена към учениците и техните учители в града на седемте тепета, цели да засили интереса на подрастващите към любимата игра и любимия отбор на пловдивчани.

В предстоящия мач срещу Локомотив (София) на 19 май, от Ботев (Пловдив) се обърнаха с покана към три училища - СУ "Св. Паисий Хилендарски", ОУ "Алеко Константинов" и ОУ "Васил Левски".

Интересът към "От класната стая на Колежа" е огромен - над 1000 ученици и родители, както и техните учители, заявиха желание да посетят мача на стадион "Христо Ботев".

Малчуганите и техните учители получиха билетите за срещата със столичните "железничари". Лично Хидайет Ханкич и Атанас Чернев посетиха трите училища, носейки "жълто-черна" радост за малките пловдивчани.

Двамата футболисти бяха посрещнати с огромна еуфория от малките ученици и техните учители. Стотици автографи и снимки, много усмивки и пожелания за победи и успехи съпътстваха срещите на футболистите с малчуганите.

"Кампанията ще продължи и в предстоящите домакински срещи на Ботев Пловдив. Вратите на стадион "Христо Ботев" са отворени за всеки, а завръщането в "жълто-черния" дом е сбъдната мечта за всички ботевисти и пловдивчани", написаха от клуба на официалната си страница.

От клуба обявиха още, че 22 момичета вече тренират във Футболно училище “Ботев”, разделени на две възрастови групи - от 5 до 8 и от 9 до 13 - годишна възраст. Сформирането на женските отбори продължава и ще се осъществи за сезон 2023-24 с екип от професионалисти, които ще участват в приятелски срещи и турнири, организирани от Българския футболен съюз. Тренировъчните занимания се провеждат на Футболен комплекс “Ботев 1912” всеки понеделник и петък.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гешев е призован да даде обяснения в прокуратурата в понеделник
Гешев е призован да даде обяснения в прокуратурата в понеделник
Ива Иванова е четвъртфиналистка на сингъл и полуфиналистка на двойки на турнир на ITF в Италия
Ива Иванова е четвъртфиналистка на сингъл и полуфиналистка на двойки на турнир на ITF в Италия