НОВИНИ

Папата изрази солидарност с всички, които се борят с COVID-19

папата изрази солидарност всички борят covid
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:46, 07.06.2020
Чете се за: 00:36 мин.
Европа

Папа Франциск изрази солидарност и съпричастност към пациенти с COVID-19, техните семейства и тези, които се грижат за тях.

"Поздравявам всички вас, римляните и поклонниците, вярващите, техните семейства и религиозни общности. Дори ограниченото ви присъствие на площада днес е знак, че пикът на епидемията в Италия е преминал. Но внимавайте! Не празнувайте победата твърде скоро! Остава необходимостта от усърдно следване настоящите стандарти, ограничения, мерки и правила, защото те ни помагат да предотвратим по-нататъшното разпространение на вируса", каза понтификът, обръщайки традиционната неделна проповед към вярващите, които се събраха на площад "Свети Петър" във Ватикана по случай Деня на Света Троица, предаде РИА Новости.

Папа Франциск подчерта, че в много страни ситуацията с разпространението на вируса все още е много сериозна, като ежедневно от него умират хиляди хора.

"В някои страни статистиката е толкова тревожна, че показва, че всяка минута умира по един пациент с коронавирус. Това е ужасно. Искам да изразя солидарността си с тези хора, пациенти и техните семейства, и с всички, които се грижат за тях", каза папатакоро

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва демонтаж на изгорялото скеле около Нотр Дам
Започва демонтаж на изгорялото скеле около Нотр Дам
Дженифър Анистън дарява $1 млн. за борба с расизма
Дженифър Анистън дарява $1 млн. за борба с расизма