НОВИНИ

Първи ден без смъртни случаи от COVID-19 във Великобритания от юли

милиона души ваксинирани великобритания
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:27, 01.06.2021
Чете се за: 01:47 мин.
По света
Слушай новината

Великобритания във вторник отчете нула смъртни случаи за ден от COVID-19 за първи път от 30 юли миналата година, въпреки скорошния ръст на случаите, свързани с варианта Delta, съобщи АФП.

Според последните правителствени данни 127782 души във Великобритания са починали в рамките на 28 дни след даване на положителен тест от началото на пандемията - най-черната статистика на загинали в европейска държава.

Великобритания има общо 4,49 милиона случая. Нулата при смъртните случаи във вторник дойде, след като правителството съобщи само за една смърт от коронавирус в Обединеното кралство в понеделник. Официалните данни за смърт обикновено са по-ниски през уикендите и празниците поради забавяне в отчитането.

Обединеното кралство беше една от първите държави в света, която започна масова кампания за ваксинация. Досега с по две дози са ваксинирани повече от 25 милиона души - почти половината от възрастното население.

Експертите обаче предупредиха, че Великобритания може да се изправи пред трета вълна от случаи, задвижвани от тревожния вариант Delta, за първи път идентифициран в Индия.

Във вторник Великобритания регистрира над 3000 случая на коронавирус за седми пореден ден, поставяйки под съмнение плановете на правителството на премиера Борис Джонсън за пълно премахване на ограниченията на 21 юни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокурори с обиск в дома и кабинета на висш полицай от Главна дирекция "Национална полиция"
Прокурори с обиск в дома и кабинета на висш полицай от Главна дирекция "Национална полиция"
Йордан Лечков: Истината възтържествува
Йордан Лечков: Истината възтържествува