НОВИНИ

Първият треньор на Йосиф Миладинов: Безупречен е

Йосиф Миладинов
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo
bnt avatar logo
от БНТ
14:59, 31.07.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Талантът на Йосиф Миладинов личи още от първия му ден в басейна. Датата е 3 март, а човекът, който го отвежда към бляскавото му бъдеще е неговият дядо.

Днес Йосиф Миладинов, макар и сам да не осъзнава какво е направил, вече е част от плувната олимпийска история на страната. 18-годишният българин влезе в Топ 8 на най-добрите на 100 метра бътерфлай.

Треньорът, който забелязва качествата на малкия Йосиф, е Славяна Раденкова. В Пловдив той усеща вкуса на водата, а под вещите насоки на специалистката прави първите си загребвания в басейна.

„Качествата му личаха още в първите години. Няма как да не си спомням първото му влизане в басейна, защото то не беше толкова отдавна. Помня дори датата. Знаменателна дата – 3 март“, сподели Славяна Раденкова в предаването „Линия Токио“ по БНТ само няколко часа след финала на 100 метра бътерфлай в Токио.

Първият треньор на Йосиф Миладинов смята, че може би плувецът ни не е успял да се възстанови напълно за битката, за да покаже максимума, на който е способен.

„За мен той се представи безупречен. Аз се възхищавам на неговото спокойствие, на неговата свобода, която излъчва. Той застана рамо до рамо с най-големите, най-добрите в света, а няма страх и притеснение от тях. Смятам, че това е една от причините той да върви така смело напред“, коментира още Славяна Раденкова.

„Той иска да зарадва всички и това сигурно му тежи, но искам да му кажа, че не е нужно да съжалява, защото той се справя блестящо. Невероятно. Просто трябва да е щастлив и доволен, защото направи нас много щастливи“, каза още треньорът от клуб "Младост-91".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия обмисля да направи тестовете за COVID платени
Германия обмисля да направи тестовете за COVID платени
Елина Свитолина осигури първи олимпийски медал на Украйна в тениса
Елина Свитолина осигури първи олимпийски медал на Украйна в тениса