НОВИНИ

Пеевски: На изборите най-точно ще се премери доверието към мен и ДПС

пеевски вота недоверие занимаваме цирковете проруската опозиция
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:17, 06.12.2023
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
Слушай новината

Следващите избори са много скоро - след половин година. И тогава най-точно ще се премери доверието на хората към мен и ДПС. Това заявява в съобщение, разпространено от пресцентъра на партията, председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

"С голям интерес наблюдавам резултатите от социологически изследвания на две агенции, публикувани тези дни, които сякаш излязоха да бранят някой, който бил имал три пъти по-голям рейтинг на доверие от мен. Този похват е последното убежище за провалящи се политици, но не за това е думата тук. Защото моята най-точна социология са хората. Тези, които отредиха на последните избори на ДПС позицията на втора политическа сила, а в моя избирателен район Благоевград - ДПС е първа политическа сила", посочва Пеевски.

"Доверието на хората се печели, като работиш за тях, което ДПС и аз правим всеки ден, а най-точно се мери на избори", допълва той.

Пеевски коментира социологическите прогнози, като припомня:

"През 2001 година същите агенции прогнозираха, че на предстоящите тогава парламентарни избори формация на Царя ще получи съответно 7.8 % от едната и цели 12.2% другата. Данните са от април 2001 година. На парламентарните избори на 17.06.2001 г. коалицията на Н.В. Симеон Сакскобурготски получи вота на 1 952 513 избиратели или 43%, при това при рекордна избирателна активност от 67%.Нещо повече - след тези избори бе излъчено коалиционното правителство на НДСВ и ДПС с министър-председател Симеон Сакскобурготски. Правителство, изпълнило пълен четиригодишен мандат, в който оценката на ЕС за България бе за държава със стабилна пазарна икономика, повишило чувствително жизнения стандарт и създало благоприятна среда за бизнеса. В този мандат страната ни бе приета за пълноправен член на НАТО и направи решителните промени, които допринесоха за приемането й в ЕС след две години.

Защо припомням всичко това? Защото знам, че избирателите са мъдри и всеки опит да се манипулира общественото мнение води до още по-силна мотивация за хората, да гласуват доверие на онзи, който ще свърши работа и ще носи отговорност. Тъй като те най-добре знаят кой бяга от отговорност и не може да работи за тях. Виждат го всеки ден.

Затова благодаря на тези агенции, измерили тези резултати.

Вярвам, че най-хубавото предстои", се казва още в съобщението до медиите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валенсия продължава напред за купата на Краля
Валенсия продължава напред за купата на Краля
Мъж се барикадира в жилищна сграда в София и заплаши да се самоубие
Мъж се барикадира в жилищна сграда в София и заплаши да се самоубие