НОВИНИ

Пеевски: Наборната служба няма да се върне

пеевски наборната служба върне
bnt avatar logo
от БНТ
17:04, 14.06.2024
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Наборната служба няма да се върне - това се казва в позиция на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски, изпратена до медиите.

Поводът - думите на президента Радев от по-рано днес, че е необходим дебат относно военната подготовка на младите хора у нас.

"Буди тревога, че в дните до конституиране на новия парламент и старта на преговори за съставяне на редовно правителство Радев отново се опитва да насажда страхове и напрежение в обществото, като заговори за мобилизационен резерв и връщане на наборната военна служба", коментира Делян Пеевски.

Той припомня, че единствено българският парламент може да вземе такова решение, а досега многократно е заявявано, че подобно нещо няма да бъде допуснато.

"Ние много ясно слушаме и чуваме гласа на хората и сме категорични - младежите на България няма да ходят в задължителна казарма! Конституцията много ясно прокламира правомощията на институциите и отново напомняме на Радев да не се изкушава да гази основния закон, воден от лични политически амбиции, а да изпълнява конституционните си задължения", се казва още в позицията на Пеевски.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанас Запрянов се обяви против наборната служба
Атанас Запрянов се обяви против наборната служба
Пет случая на морбили във Варна
Пет случая на морбили във Варна