НОВИНИ

Петков: Два дни вече управлява правителство на Борисов и Пеевски и прокуратурата отново е бухалка

Кирил Петков
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:12, 11.04.2024
Чете се за: 03:15 мин.
У нас
Слушай новината

"Вече два дни, откакто служебното правителство на Борисов и на Пеевски управлява и какво вече виждаме за тези два дни - прокуратурата отново е бухалка, по два начина", каза пред журналисти в парламента съпредседателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Кирил Петков.

Единият начин е, че заплашва директно хора като главния секретар, каза Петков. Той посочи също, че изтичат сигнали и информация, която не трябва да изтича, от прокуратурата към медиите.

"Третото нещо, което се случва, е, че в момента всичките кафяви медии и прокуратурата работят в координация заедно", добави Петков.

Според него са започнали отново "да ни плашат, че няма пари" и добави, че утре ще дадат само на половин милион пенсионери добавка, а на милион и половина - няма.

С огромна скорост успяхме да се върнем към стария модел, каза още Петков.

Попитан дали наистина е имало натиск върху Живко Коцев, за да поддаде оставка, Петков посочи, че няма логика в една среща да са се появили и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, прокурор от Софийската градска прокуратура (СГП), заместникът му, КПКОНПИ и главният секретар на МВР. Той попита защо изведнъж пет човека, които нямат нищо общо и са от различни институции, са били в тази среща.

Ако Живко Коцев е направил престъпление, нека да се разследва, но, ако Живко Коцев е извикан, за да бъде заплашван да си даде оставката, това само по себе си е престъпление, каза Петков и уточни, че са два отделни казуса.

Той отбеляза, че служебният премиер не ги е извикал за разговори и е назначил Калин Стоянов за министър на вътрешните работи.

Дясната ръка на Калин Стоянов е сегашният главен секретар, каза Петков. По думите му имаме „абсолютна ос – Пеевски и Борисов, премиер на когото му казват какво да прави, министър на вътрешните работи, който е там, за да направи чадър за купения вот и главен секретар, който му е дясна ръка“.

Относно вчерашната акция на полицията на два адреса в София и обяснението от депутата Настимир Ананиев (ПП-ДБ), че се прави проверка на белгийска фирма, която е била обслужвана от негова счетоводна фирма, Петков попита защо от полицията трябва да влизат физически в нечий офис, вместо да изискат документите по съвсем нормален ред. След осем месеца, след като са получили сигнала, точно вчера те влизат в офисите на Настимир Ананиев, добави той.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Влиза в сила забраната за риболов
Влиза в сила забраната за риболов
България ще играе мачовете си на eвропейското първенство по волейбол за мъже под 20 г. в Гърция
България ще играе мачовете си на eвропейското първенство по волейбол за мъже под 20 г. в Гърция