НОВИНИ

Пилотът Даниел Рикиардо няма да кара във Формула 1 през следващия сезон

пилотът даниел рикиардо кара формула следващия сезон
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:51, 08.10.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Даниел Рикиардо няма да кара в Формула 1 през сезон 2023. Австралиецът призна, че ще отсъства от стартовата решетка на световния шампионат след като си тръгне от Макларън в края на годината.

В края на август бе обявено, че Рикиардо напуска Макларън в края на настоящата кампания. Австралиецът е постигнал съгласие договорът му с британския отбор да бъде прекратен предсрочно. Осемкратният победител във Формула 1 ще бъде заменен от сънародника си Оскар Пиастри. Бившият шампион в Формула 2 се изплъзна от ръцете на Алпин и подписа с Макларън.

Рикиардо бе свързван за заместник на Фернандо Алонсо в Алпин. Днес френският отбор обяви привличането на Пиер Гасли. Така възможностите за опитния австралиец бяха преминаване в Уилямс или Хаас.

Преди няколко седмици Рикиардо сподели, че може да си вземе година почивка или да стане резервен пилот в някой отбор, който би му позволил да не се отказва от работата си. В крайна сметка той обяви, че няма да бъде тест пилот на Мерцедес и остава без титулярно място в Формула1 за следващата кампания.

„Знаех много добре за разговорите между Гали и Алпин“, сподели Рикиардо. „Честно казано не съм изненадан от съобщението на тима от Енстън. Реалността е, че няма да бъда на стартовата решетка през 2023 г. Целта ми сега е да видя какви са възможностите в някои други шампионати, както и подготовката ми за евентуални завръщане в Формула 1 през сезон 2024“, каза Рикиардо.

Австралиецът не успя да намери място във финалния сегмент от квалификацията в Япония и ще потегли от 11-то място в утрешната Гран при.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шампионът Берое стартира с победа в баскетболното първенство при жените
Шампионът Берое стартира с победа в баскетболното първенство при жените
Още два бронза за България от Световното по борба за ветерани в Пловдив
Още два бронза за България от Световното по борба за ветерани в Пловдив