НОВИНИ

Пламен Марков за бъдещето на ЦСКА, БФС и националния

Пламен Марков
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:23, 23.05.2021
Чете се за: 05:10 мин.
Футбол
Слушай новината

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков сподели, че клубът е обезпечен финансово до края на годината. В това е бил уверен специалистът по време на разговорите му с Гриша Ганчев, в момента, в който собственикът обяви, че обмисля оттегляне.

Все още не ясно какво ще е бъдещето на „червените“, най-вече заради съмненията, че благодетелят на тима възнамерява да се оттегли след края на сезона.

Пламен Марков беше гост в предаването по БНТ1 „Арена спорт“, където сподели мнението си по наболели за българския футбол теми.

„Целите в ЦСКА, откакто клубът е създаден, винаги са били високи. Ние изпълнихме една от поставените задачи в началото на шампионата. Сезонът в някаква степен е осмислен. Но не бива да забравяме представянето ни в Лига Европа срещу силни съперници“, коментира представянето на тима през цялата кампания Пламен Марков.

„Любо Пенев е доказана личност в българския футбол. Неговото реализиране е в Испания. В ЦСКА Любо е чудесен мотиватор, страхотен професионалист, който изпипва детайлите, успява да ги мотивира, за да дават най-доброто от себе си. Нека отдадем заслуженото на всеки треньор, който е работил, защото всеки е оставил по нещо. Към всички ние се отнасяме с респект към свършеното в ЦСКА“, сподели още Пламен Марков.

„Силно се надявам нашият отбор да продължи прогресивното си развитие с още по-добри и атрактивни игри, както и с резултати, които ще спомогнат шампионската титла. Но си даваме сметка, че в лицето на Лудогорец, както и в лицето на останалите от първата шестица, ще имаме сериозни съперници.“

„Използвам възможността да благодаря на г-н Гриша Ганчев и г-н Инджов, защото без тях нямаше как да успеем да привличаме такива играчи, както и за създадената организация. Благодарности и към двамата за това, което те направиха през последните 5-6 години“, сподели Марков.

На въпрос дали Гриша Ганчев ще остане собственик на ЦСКА, изпълнителният директор коментира: „Този въпрос трябва да го зададете на него, аз не съм упълномощен да отговаря, дали те ще продължат. Аз имах уверение от Гриша Ганчев, когато той обяви, че обмисля оттегляне, че отборът е обезпечен до края на годината.“

Запитан за отложения мач на ЦСКА 1948 с ЦСКА, като преди това беше присъдена служебна победа за тима от Борисовата градина, Пламен Марков заяви: „Това беше един от големите гафове на БФС, това говори, че не се спазва Устава в БФС. Ако се върнете 7-8 години назад можете да си спомните какво съм казал, аз си дадох сметка 2011-2012 година, че това е бъдещето на българския футбол и затова реших да приключа с треньорската дейност. Какви решения взимаме? Каква политика има БФС? Концепция? На последния Конгрес 80-90% от делегатите никога не съм ги виждал през живота си. На най-високия форум в българския футбол никой не постави въпроса за развитието. Как да имаме силен национален отбор, като ние не развиваме българските деца.“

„Във всички случаи трябва да има промяна в българския футбол. На едно правителство се дава толерантност от 100 дни, за да се види какви действия ще бъдат предприети. Ръководството на БФС вече е от 12-13 години, всичко се измерва с резултати в този живот. До този момент резултатите са нулеви, да не кажа под нулеви. Бербатов, Стилиян и Мартин са прекрасни играчи, с които съм работил. Това са хора с голям опит. Те не са се реализирали като ръководители или треньори, но в крайна сметка бъдещето принадлежи на младите. Дали те ще бъдат ръководители, ще определят делегатите. Дано делегатите да не бъдат предварително манипулирани с определено име.“

„Ясен Петров е един от колегите, които показа добри резултати и в България, и в чужбина. Той работи в тази посока, резултатите не са най-добрите, но ние си даваме сметка, че няма как да бъдат добри“, завърши Пламен Марков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Температурите следобед ще са над 30°
Температурите следобед ще са над 30°
Яна Стоянова е шампионка по двойки и втора на сингъл на турнир от ITF в Албания
Яна Стоянова е шампионка по двойки и втора на сингъл на турнир от ITF в Албания