Песента на Мария Илиева към сериала "Порталът" е сред любимите на зрителите

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
10:03, 23.05.2021
6521
Чете се за: 03:07 мин.
Култура
Слушай новината

Красиви, нежни, но малко позабравени български песни заживяват нов живот след старта на сериала "Порталът" по обществената телевизия.

Една от тях "Остани тази нощ" с нов аранжимент и в изпълнение на Мария Илиева привлече вниманието на почитателите на сериала. Песента скоро ще има и нов клип, а БНТ е ко-продуцент на проекта заедно със "Стерео стая" – продуцентската компания на Мария. Премиерата на клипа ще бъде на 25 май в Youtube канала на Мария Илиева.

Очите ни виждат Стефания Кочева, а ушите ни чуват гласа на Мария Илиева. Това обаче не е изненада, защото познаваме тази симбиоза от сериала "Порталът".

"Остани тази нощ" заживява нов живот с изпълнението на Мария Илиева.

"Остани тази нощ" е едно много симпатично и вълнуващо предизвикателство за мен да се пренеса в едно друго време и същевременно с това през моя стил и през моя почерк да предам една песен, която има своя живот вече повече от 40 години", казва Мария Илиева.

А премиерата на клипа към нежната песен ще бъде представен след няколко дни. Сюжетът е семпъл, но емоционален - както за Мария Илиева, така и за Стефания Кочева.

"Това е една моя несбъдната мечта да съм певица и тук имам възможността по някакъв начин да си изживея мечтата да се видя пееща, зад микрофон, на фестивали, много е хубаво. Много е въздействащ гласа на Мария и някак си като си се потопил в цялостната атмосфера много вълшебно", казва актрисата Стефания Кочева.

"Тя присъства, наблюдава начина, по който аз записвам песента в съвремието, и попива от мен, от моя маниер на пеене и много интересно общуване през стъклото в тонрежисьорското студио се случва", разказва Мария Илиева.

В клипа на песента "Остани тази нощ" са използвани кадри от "Порталът". Сериалът събира обичани песни, и то - записани така, както през 80-те.

"Събрах страхотни музиканти, наистина невероятни. И с тях правим няколко репетиции, изчистваме парчето, влизаме и го записваме наведнъж - от началото до края. Без метрономи, без темпове - страхотно изживяване", каза композиторът Петко Манчев.

Изживяване, което се съпреживява и от почитателите и на "Порталът", и на хубавата българска музика.

Гледайте сериала "Порталът" в Youtube канала на БНТ и всяка неделя по БНТ1.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Събарят 75-метров комин в Пловдив
Събарят 75-метров комин в Пловдив
Елфин Еванс оглави подреждането в Рали Португалия
Елфин Еванс оглави подреждането в Рали Португалия