НОВИНИ

По-хладно, но с по-малко валежи днес

хладно валежи
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 27.04.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София - около 5°, а максималните - между 12° и 17°, в София - около 13°.

Преди обяд от запад облачността временно ще се разкъсва, но след обяд отново ще се увеличи и ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На места в планинските и източните райони ще превали краткотраен дъжд. Вятърът в цялата страна ще е от север, до умерен.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна. На места по южното крайбрежие ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 13° и 16°. Температурата на морската вода е 11 - 14°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините облачността ще е значителна, с временни разкъсвания през първата половина от деня. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, над около 1700 метра - от сняг. Ще духа умерен и силен вятър от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около минус 1°.

В петък сутринта ще е хладно с минимални температури между 2° и 7°, на места в котловините на Югозападна България - малко под 0°, но през деня ще започне затопляне. В петък и събота ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни през втория ден след обяд, когато на отделни места, главно в планините в Западна България ще превали краткотраен дъжд. В неделя над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, около и след обяд на места там ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Максималните температури ще продължат да се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПП-ДБ ще обсъждат имена за министри
ПП-ДБ ще обсъждат имена за министри
Манчестър Сити разби Арсенал на „Етихад“, титлата се изплъзва на „артилеристите“
Манчестър Сити разби Арсенал на „Етихад“, титлата се изплъзва на „артилеристите“