НОВИНИ

По-хладно време и днес, със силен вятър в Североизточна България

хладно време силен вятър североизточна българия
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 22.07.2021
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще преобладава слънчево време, с максимални температури между 25° и 30°, в София - около 25°. Ще има временни увеличения на облачността, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа до умерен, в североизточните райони временно силен северен вятър.

Отново има обявено предупреждение от първа степен – код жълто за силни пориви в няколко области в страната, като скоростта им може да достигне до над 80 км/ч.

По Черноморието ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Валежи не се очакват. Ще духа умерен до силен северен вятър. Ще бъде по-хладно с максимални температури между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 26 - 27°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 2 - 3 бала.

В планините облачността ще е променлива. Само на отделни места слабо ще превали. Ще духа умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра - около 12°.

Времето в петък и събота ще бъде предимно слънчево, с превалявания главно в планините в Югозападна България. Максималните температури в повечето райони ще са между 26° и 31°. Предимно слънчево ще бъде и в неделя, и в началото на следващата седмица, а температурите ще продължат да се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава гасенето на големия пожар край Свиленград
Продължава гасенето на големия пожар край Свиленград
В Лудогорец очакват със спокойствие и бързина да победят Мура в реванша
В Лудогорец очакват със спокойствие и бързина да победят Мура в реванша