НОВИНИ

По-топло утре, на много места с валежи

топло места валежи
bnt avatar logo
от БНТ
21:40, 30.05.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

В близките дни ще преобладава слънчево време. Ще има и валежи, но не така почти повсеместни и внушителни по количество.

Утре ще бъде по-топло, в сравнение с днес, с максимални температури между 27° и 32°, но в часовете около и след обяд отново на много места в страната ще превали и прегърми. Ще духа слаб северен вятър.

И в планините денят ще започне със слънчево време , но в часовете около обяд и там на много места ще превали и прегърми.

По Черноморието превалявания се очакват главно по северното крайбрежие. И вятърът, и вълнението на морето ще бъдат слаби. Максималните температури ще са между 25 - 28°. Температурата на морската вода се повишава и вече е от 19° до 22°.

И поглед към времето в Европа. За разлика от предишните дни - почти безоблачно е днес на Балканите. Значителна е облачността над Североизточна Европа, където и утре ще има валежи. Причината - дълбок циклон, който определя времето в тези райони.

За пореден ден ще вали и на Британските острови. Следобедни превалявания, придружени от гръмотевици, се очакват утре в северозападните и централните райони от Балканите.

У нас през следващите дни ще преобладава слънчево време, но ще има и райони със следобедни превалявания и гръмотевици. Максималните температури ще се повишават и на повечето места, с изключение на Черноморското крайбрежие, ще бъде горещо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНБ не е участвала в разработването на т.нар. български закон "Магнитски"
БНБ не е участвала в разработването на т.нар. български закон "Магнитски"
Още европейски страни остават без руски природен газ от утре
Още европейски страни остават без руски природен газ от утре