НОВИНИ

Почина известният политолог доц. Антоний Гълъбов

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:42, 22.09.2022
9608
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Почина политологът доц. Антоний Гълъбов, съобщи във Фейсбук неговият колега Антоний Тодоров.

"С тъга научих, че завчера е починал моят колега и Адаш Антоний Гълъбов", написа Тодоров в профила си.

Доц. Антоний Гълъбов е роден в София през 1964 г. и завършва социология в СУ "Св. Климент Охридски" през 1989 г. Той преподава в СУ и в Нов български университет, където е доцент в Департамента "Политически науки". В периода между 2005 и 2008 г. е старши научен сътрудник в БАН.

Автор е на монографиите "Граничната идентичност. Социологически профили на отклоняващо се поведение" и "Девиантно поведение в училищна среда". Негови студии и статии са публикувани на английски и френски език в редица авторитетни западни научни списания.

Доц. Гълъбов беше изключително търсен за коментари по актуални въпроси от българските медии. Само за периода между 1988 до средата на 2008 г. има над 600 негови статии, интервюта и коментари в национални всекидневници, седмични и периодични издания.

Снимки: БГНЕС, архив

Членува в редица български и чуждестранни организации, сред тях са Българската социологическа асоциация и Асоциацията на специалисти по връзки с обществеността и image making IMAGINES (2001). Член е на Управителния съвет на Международната асоциация за културна политика Ubuquite Culrure(s) - Paris, France (2003). Основател и член на Българско общество за индивидуална свобода БОИС (2003). Заместник-председател на Научния комитет на Асоциация EUROPA – Limoges, France (2004) Председател на Управителния съвет на Институт за публични политики и партньорство (2005). Член на редакционния съвет на списание “Лидер” (2005 – 2006 година). Член на редакционния екип на списание BM Business Magazine (2008).

Поклон пред паметта му!

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Томова е на полуфинал в Будапеща след трета поредна победа
Виктория Томова е на полуфинал в Будапеща след трета поредна победа
Лазар Пенев ще гребе във финал Б на скифа в лека категория на Световното първенство
Лазар Пенев ще гребе във финал Б на скифа в лека категория на Световното първенство