НОВИНИ

Почина легенда на ПСВ Айндховен

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
16:25, 20.04.2021
Чете се за: 00:39 мин.
Футбол
почина легенда псв айндховен

Легендарният нападател на ПСВ Айндховен Вили ван дер Койлен е починал на 74-годишна възраст снощи. Известен с прякора "Мистър ПСВ", Ван дер Койлен се присъединява към отбора през 1964 година и остава там в продължение на 17 години. За това време записва 528 мача и 308 гола.

Ван дер Койлен е голмайстор номер 1 на нидерландската Ередивизи и помага на отбора си да спечели три шампионски титли през 70-те години и също така Купата на УЕФА. Въпреки невероятните рекорди, които постигна с отбора на Филипс, той има едва 22 мача за националния отбор на страната, най-вече заради лошите лични отношения с Йохан Кройф.

След като прекратява състезателната си кариера, Ван дер Койлен продължава работата си в ПСВ Айндховен, където е бил треньор на юношите, помощник-треньор на мъжете и треньор на нападателите. След това беше преместен на позицията главен скаут и търсеше попълнения за школата и за първия отбор. От клуба съобщават, че в последните години се е борил с тежко заболяване, а ситуацията се влошила в последните месеци на 2020 година.

Пред "Филипс стейдиъм" от години има статуя на големия нападател.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мирослав Киров на полуфинал във Варшава
Мирослав Киров на полуфинал във Варшава
Oбщина Благоевград иска да намали еднократната помощ за новородени бебета
Oбщина Благоевград иска да намали еднократната помощ за новородени бебета