Почина Спаска Митрова

от БНТ , Източник: БГНЕС
18:42, 29.06.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
почина спаска митрова

Спаска Митрова, която дълги години водеше съдебна битка, за да прибере детето си у дома, е починала снощи в Република Северна Македония.

Жената е боледувала от рак продължително време. До последния си ден тя е живяла заедно с дъщеричката си Сузана, която е на 14 години.

Спаска Митрова, която има и българско гражданство, дълги години води съдебни битки срещу бившия си съпруг както в Северна Македония, така и в Страсбург, за да вземе детето си при себе си. Проблемът достигна и беше коментиран преди време и от премиера Бойко Борисов.

"С дълбоко прискърбие научих за трагичната кончина на г-жа Спаска Митрова. Тя бе пример на любяща българска майка, която въпреки жестокия натиск не се отказа от себе си и своя род. Позволете ми от името на Министерство на външните работи на Република България и от свое име, да поднеса нашите най-искрени и дълбоки съболезнования на семейството и на близките на г-жа Митрова. Знам, че нищо не може да компенсира толкова ранната загуба на човешки живот, но Ви уверявам, че България ще продължи отдадено да защитава правата на гражданите с българско самосъзнание в Република Северна Македония", написа в профила си във Фейсбук министърът на външните работи Екатерина Захариева.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Евродепутати призовават за прозрачни избори в Северна Македония
Евродепутати призовават за прозрачни избори в Северна Македония
Багер на Седемте рилски езера притесни туристите
Багер на Седемте рилски езера притесни туристите