НОВИНИ

Под патронажа на президента ще се проведе Международна ядрена конференция

президентът румен радев остро осъди покушението словашкия премиер
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
07:03, 05.06.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Под патронажа на държавния глава във в.к. "Ривиера" до Варна ще се проведе традиционната Международна ядрена конференция „Българската атомна енергетика – национална, регионална и световна енергийна сигурност“. Това съобщи прессекретариатът на президента. Държавният глава ще приветства участниците във форума. Събитието се организира ежегодно от Българския атомен форум (БУЛАТОМ), в който членуват инженерингови и строителни фирми, както и експерти в областта на ядрената енергетика. Румен Радев ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.

В работа на конференцията са поели ангажимент за лично участие Владимир Малинов - служебен министър на енергетиката, Цанко Бачийски - председател на Агенцията за ядрено регулиране (АЯР), Ангелин Цачев - изпълнителен директор на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) и Валентин Николов - изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“, посочват организаторите на интернет страницата си.

В първия ден на форума ще бъдат представени доклади от посланици/представители на дипломатическия корпус в България от страните, в които се развива ядрена енергетика. Докладите ще включват информация за причини, необходимост и цели за развитието на ядрената енергетика, състоянието на ядрената енергетика и статус на проектите за изграждане на нови мощности, както и дългосрочни планове за развитието на ядрената енергетика – национални стратегии.

Сдружението Български атомен форум (БУЛАТОМ), учредено през месец юни 2001 година, е неправителствена организация, в която членуват инженерингови и строителни фирми, фирми доставчици на оборудване, физически лица – експерти в областта на ядрената енергетика, показва информация на интернет страницата му.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хакерска атака срещу TikTok: Засегнати са профили на известни марки и личности
Хакерска атака срещу TikTok: Засегнати са профили на известни марки и личности
Четириногият Оскар от Варна ще охранява Олимпийските игри в Париж
Четириногият Оскар от Варна ще охранява Олимпийските игри в Париж