НОВИНИ

Полицията в Берлин разгони протестиращи срещу COVID мерките

полицията берлин разгони протестиращи covid мерките
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:50, 30.08.2020
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Полицията в германската столица Берлин разгони над 2000 души, дошли да протестират срещу наложените в страната ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса. По данни на ДПА демонстрантите са се събрали на същото място, на което вчера се проведе несъгласуван протест.

"В берлинския квартал Тиргартен се проведе неразрешен митинг. На него присъстваха граждани, които в по-голямата си част не спазваха дистанция и не носеха предпазни маски", съобщи полицията на профила си в Twitter. Хората многократно са били приканвани чрез високоговорители да спазват правилата, след което са били извършени арести", отбелязват правоприлагащите органи, без да уточняват повече подробности.

Няколко демонстрации срещу ограниченията, причинени от коронавируса, се проведоха в Берлин вчера. Около 38 000 души са присъствали на митингите, а 300 души са били задържани за нарушаване на обществения ред.

Поредица от критики пък предизвикаха действията на няколко десетки демонстранти, които пробиха кордона около Райхстага и се опитаха да нахлуят вътре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция осъди отношението на Беларус към журналисти
Франция осъди отношението на Беларус към журналисти
Ибрахимович: Не искам да се чувствам като талисман, а да помагам
Ибрахимович: Не искам да се чувствам като талисман, а да помагам