НОВИНИ

Портних: Ясно се демонстрира новата сглобка между ПП-ДБ, “Възраждане”, БСП и “Алтернатива на гражданите”

портних ясно демонстрира новата сглобка ldquoвъзражданеrdquo бсп ldquoалтернатива гражданитеrdquo
bnt avatar logo
от БНТ
16:04, 15.11.2023
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Първите стъпки в работата на новия Общински съвет във Варна ясно демонстрира новата политическата сглобка между ПП-ДБ, “Възраждане”, БСП и “Алтернатива на гражданите”, заяви общинският съветник и лидер на ГЕРБ в града Иван Портних.

Според него "новата коалиция" ще взима решения, които ще бъдат в противоречие с интересите на варненци, защото предизбоно новият кмет е давал големи обещания за потенциална подкрепа и след като е получил легитимност сега трябва да върне политическата услуга. Според ГЕРБ-Варна тя ще се изразява главно в активно презастрояване на града.

От ГЕРБ-Варна коментираха и задлъжнялостта на общинската фирма “Градски транспорт” в града като обясниха, че е нормално дружеството да дължи крупни суми, след като през последните години държавата не е превеждала целевата субсидия на община Варна за градския транспорт, а Министерство на финансиите не е компенсирало повишаването заплатите в дружеството, на цените на горивата и останалите разходи, които са поскънали почти двойно.

Във връзка с модернизацията на градския транспорт и намаляването на разходите, ГЕРБ – Варна ще внесе на първата сесия на Обшинския съвет предложение за безплатни карти за пътуване за ученици, студенти, пенсионери и хора с увреждания.

Текст: Петко Петков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Пловдив ще си сверява часовника срещу градски съперник
Ботев Пловдив ще си сверява часовника срещу градски съперник
Започва стерилизация на хипопотамите на покойния Пабло Ескобар
Започва стерилизация на хипопотамите на покойния Пабло Ескобар