НОВИНИ

Поставиха "легнали полицаи" в Симитли по желание на хората

bnt avatar logo
от БНТ
17:30, 08.01.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

В Симитли на няколко места бяха поставени "легнали полицаи". Това е главният път за Банско, Гоце Делчев и останалите курорти в Югозападна България. Хората от години се оплакваха, че там се кара изключително бързо, което е предпоставка за инциденти и им пречи.

Живеещите в кварталите най-близо до главния път в Симитли разказват, че до преди няколко седмици е било почти невъзможно да пресекат пътната настилка, защото шофьорите често не намаляват и не дават предимство на пешеходците.

Не са малко и инцидентите, станали в района, именно заради високата скорост, с която се движат автомобилите и не спазването на пътните знаци. За безопасността на хората върху поставените вече неравности има и обозначени пешеходни пътеки.

Заради честите нарушения, които правят шофьорите в този участък, до скоро почти всеки ден имаше и полицейски екипи, които следят за спазването на закона. Жителите на Симитли са доволни от предприетите мерки и казват, че вече всички водачи са по-внимателни.

Живеещите в района искат да бъдат поставени още няколко подобни съоръжения на пътя в посока Банско.

"Нужно е още един-два по-нагоре по улицата, защото махалата ни е дълга, не свършва тук. Имаме обещание от кмета, че ще сложат поне още един или два, което ще стане вече по-спокойно за живеене в нашата махала", каза Методи Иванов.

След като само за няколко седмици съоръженията доказаха ефективността си, от община Симитли обмислят да бъдат поставени още в различни точки на града.

Репортер: Десислава Малинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доброволци ремонтираха детската белодробна болница в Трявна
Доброволци ремонтираха детската белодробна болница в Трявна
Дарителски фонд помага на родилки в риск
Дарителски фонд помага на родилки в риск