НОВИНИ

Постепенно затопляне и по-често слънчево време до края на седмицата

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:53, 16.10.2023
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за силни пориви на северозападния вятър през изминалата нощ и тази сутрин - в Сливен и Пазарджик доближиха 90 км/ч.

В следобедните часове вятърът ще отслабва, а облачността от северозапад бързо ще намалее, в по-голямата част от страната до слънчево време. Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, в София около 16°, малко по-ниски в Североизточна България.

През нощта в цялата страна облачността ще се увеличи. Вятърът ще се ориентира от югоизток. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в София - около 4°.

Максималните - от 14° и 19°, в София: 13° - 14°. Ще се задържи предимно облачно, на места в Южна България с превалявания от дъжд, по-значителни в югозападните райони. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър.

И на морския бряг утре облачността ще е значителна, но валежи не се очакват. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са около 17° - 19°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността също ще се задържи по-често значителна, с валежи от дъжд на места в масивите от югозападна България, а над 1800 метра ще вали сняг.

Значителни ще са количествата в Рила, Пирин и Западните Родопи. Ще духа умерен югоизточен, по билата - силен югозападен вятър.

Не само у нас, облачно ще бъде и на Балканите, с валежи в западната половина от полуострова. Значителни ще са количествата в Северна Македония, Албания и Гърция.

В сряда сутринта на места в Южна България все още ще има валежи от дъжд, но от северозапад облачността ще се разкъсва и след обяд, както и в близките дни, ще преобладава слънчево време. Бързо и чувствително ще се затопли и максималните температури в петък и събота отново ще са между 25° и 30°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболисти на Левски грабнаха индивидуалните призове от турнира за Суперкупата
Волейболисти на Левски грабнаха индивидуалните призове от турнира за Суперкупата
Делян Пеевски вече е съпредседател на ДПС
Делян Пеевски вече е съпредседател на ДПС