НОВИНИ

Повече облаци днес, с превалявания утре

повече облаци превалявания
bnt avatar logo
от БНТ
07:20, 24.02.2024
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще са между 1° и 8°, в София - около 3°, а максималните - между 16° и 21°, в София - 16°.

Преди обяд над Западна България ще е предимно слънчево, но облачността от запад ще се увеличава и след обяд вече ще е значителна. В Източна България преди обяд в низините ще има ниска облачност, на места ще бъде и мъгливо, а в следобедните часове ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Сутринта на места ще има ниска облачност или мъгла, а след обяд ще има разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 15° и 19°, по-ниски на север от Варна. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините в Западна България облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, но ще се задържи почти без валежи. В планините на изток по-значителна ще е облачността в сутрешните часове, а след обяд ще е предимно слънчево. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 – около 3°.

В неделя над Западна България облачността ще е значителна, но само на изолирани места по-късно през деня е възможно да превали слаб дъжд, по най-високата част на Рила и Пирин – слаб сняг. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, в източната половина от страната - умерен, от юг-югозапад. Ще бъде топло за периода, с минимални температури между 5° и 10° и максимални - от 12° до 20°.

В понеделник вятърът и в източните райони ще се ориентира от изток-югоизток. Облачността ще бъде предимно значителна. Повишава се вероятността за валежи на повече места в западната половина от страната.

Във вторник и сряда преди обяд на места в низините и котловините ще бъде мъгливо. Впоследствие облачността ще се разкъсва и ще намалява. Слабо понижение на максималните температури се очаква през първия ден.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илия Груев бе титуляр при обрата на Лийдс над лидера Лестър
Илия Груев бе титуляр при обрата на Лийдс над лидера Лестър
Пожар избухна в най-големия завод на руски производител на стомана НЛМК
Пожар избухна в най-големия завод на руски производител на стомана НЛМК