НОВИНИ

Пребиха и ограбиха сляп пенсионер във Врачанско

трима задържани побой сливенско жертвата опасност живота
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
17:02, 09.06.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Пребиха жестоко възрастен мъж, а след това го обраха. Пострадалият е открит на другия ден в безпомощно състояние в дома му. 76-годишният мъж е полусляп и живеел сам в белослатинското село Търнак. Местните хора признават, че живеят в страх заради честите кражби в селото.

Всеки ден на обяд 76-годишният Станчо получавал храна от социалния патронаж. Вчера обаче той не вдигнал телефона. Племенникът му от съседната къща извикал кмета на селото и двамата прескочили оградата на имота му, за да влязат, тъй като било заключено.

"Намерихме го вътре в безпомощно състояние. Целият беше в кръв. Просто нямам думи. Човек може би кучето си не бие така, както той беше наранен", заяви Николай Ненов, племенник на пострадалия.

Мъжът е открит на пода в една от стаите на дома му. Кметът на селото веднага се обадил на спешния телефон 112. Пострадалият е бил контактен, но в много тежко състояние и е откаран за лечение в Многопрофилната болница в Плевен.

"Ние говорихме с него. Питахме го къде са ключовете, за да може да отворим портата, насочваше ни. Той е трудноподвижен, сакат е с единия крак, с едното око е сляп, не вижда, обслужваше се сам", допълни Йото Лалов, кмет на село Търнак.

Над 100 са самотно живеещите хора във врачанското село Търнак. Заради честите кражби хората живеят в постоянен страх, споделя още кметът.

"Всички са наплашени - жени, мъже, по-млади и по-стари, ужас е. Селото не е малко, над 1400 жители са, контингентът е много лош", добави Йото Лалов.

Над 20 са къщите на улицата, където е пребит възрастният мъж. Обитаеми са само три от тях, а всички останали са разграбени и разрушени. Хората в селото са ужасени от случилото се и всеки пази дома си, както намери за добре.

От полицията издирват извършителите.

Репортер: Мирослава Георгиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бюджетната комисия прие за първо четене актуализацията на бюджета на ДОО
Бюджетната комисия прие за първо четене актуализацията на бюджета на ДОО
Пламен Андреев: Посрещам новия сезон с амбиции за титла и купа (ВИДЕО)
Пламен Андреев: Посрещам новия сезон с амбиции за титла и купа (ВИДЕО)