НОВИНИ

Предимно облачно време с превалявания през седмицата

облачно мъгливо време слаби валежи
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 13.02.2024
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Облачността ще е предимно значителна. В сутрешните часове на места в Южна България видимостта ще е намалена. Преди обяд ще превалява главно в югоизточните райони, а в следобедните часове на отделни места в цялата страна. Ще духа умерен, в Дунавската равнина – временно силен северозападен вятър.

Минималните температури ще бъдат между 3° и 9°, в София - около 4°, максималните - между 9° и 14°, в София - около 10°.

По Черноморието облачността ще е значителна. Главно по южното крайбрежие ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 7 - 9°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините облачността ще е значителна. Ще има валежи от сняг, под 1200 метра - от дъжд. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

В сряда ще се задържи предимно облачно. Ще има слаби валежи от дъжд, на повече места в Северна България, а в планините и планинските райони над около 900-1000 метра ще вали сняг, повече като количество в Централна Стара планина. Вятърът ще бъде умерен, от север-северозапад.

В четвъртък облачността ще се разкъса, а вятърът ще отслабне още. Минималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между минус 1° и 4°. В котловините на Югозападна България - минус 3°, минус 4° а максималните - между 7° и 12°.

В петък ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Облачността отново ще се увеличи и в отделни райони в Източна България ще превали слаб дъжд.

В събота облачността ще бъде променлива, а температурите ще се задържат почти без промяна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байдън иска 6-седмично примирие в Газа
Байдън иска 6-седмично примирие в Газа
Челси стигна до драматичен обрат над Кристъл Палас в края
Челси стигна до драматичен обрат над Кристъл Палас в края