НОВИНИ

Предимно слънчево в първия ден от астрономическата пролет

предимно слънчево първия ден астрономическата пролет
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 20.03.2024
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, по Черноморието - около 4° - 5°, а максималните - между 10° и 15°, в София - около 11°.

Преди обяд ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. След обяд облачността ще е променлива, често значителна, но ще е почти без валежи.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 9° до 11°, температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините облачността ще е променлива, след обяд - често значителна, но само на отделни места в Централния Балкан ще превали слаб сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 2°, на 2000 метра - около минус 4°.

В четвъртък ще се задържи със значителна облачност. В Източна България ще има валежи от дъжд, който на отделни места ще се примесва или временно ще преминава в сняг. Вятърът ще е до умерен от север-северозапад. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните - между 10° и 15°.

В петък вятърът временно ще стихне и преди обяд на много места в равнините ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. В източните райони ще има и ръмежи. Около и след обяд ще духа слаб южен вятър, облачността ще се разкъсва и намалява, мъглите ще се разсейват, а максималните температури слабо ще се повишат.

През почивните дни ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в планините е възможно да превали слабо. Затоплянето ще продължи и в неделя максималните температури ще са между 15° и 20°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мисията невъзможна: Липсват места за паркиране в Благоевград
Мисията невъзможна: Липсват места за паркиране в Благоевград
С аромат на череши, черешовите дръвчета във Вашингтон се разлистиха (СНИМКИ)
С аромат на череши, черешовите дръвчета във Вашингтон се разлистиха (СНИМКИ)