НОВИНИ

Предимно слънчево време днес

предимно слънчево време
bnt avatar logo
от БНТ
06:02, 03.12.2020
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Днес от юг ще започне да се пренася по-топъл въздух и дневните температури ще достигат между 2° и 7°, малко по-високи ще бъдат в югозападните райони и по Черноморието. Облачността над много райони временно ще намалее до слънчево, а облачно и мъгливо ще се задържи над западната част на Дунавската равнина. Сутрешните температури ще са между минус 5 и 0°.

В планините ще бъде предимно слънчево, като след обяд над масивите от Югозападна България облачността ще се увеличи. Ще духа умерен вятър от юг-югозападен вятър, който вечерта ще се усили. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 1°.

В петък и събота затоплянето ще продължи, като по-съществено ще е в източната половина от страната. Минималните температури там ще са над нулата, а максималните ще достигат 10°-15°, докато в западната и централната част на Дунавската равнина, ще остава чувствително по-студено. Главно в Югозападна България, са възможни слаби превалявания от дъжд. В неделя ще превали на повече места в страната, но все още предимно слабо. В понеделник има вероятност за по-значителни валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция представя плана си за ваксинация. Германия удължи мерките до 10 януари
Франция представя плана си за ваксинация. Германия удължи мерките до 10 януари
3138 са новите случаи на COVID-19 у нас
3138 са новите случаи на COVID-19 у нас