НОВИНИ

Председателят на виетнамския парламент е на посещение в България

председателят виетнамския парламент посещение българия
bnt avatar logo
от БНТ
06:49, 25.09.2023
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Парламентарна делегация, водена от председателя на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хуе, е на посещение в България днес. Визитата е по покана на председателя на Народното събрание Росен Желязков, съобщават на сайта на парламента.

Желязков ще посрещне делегацията в 9.15 часа пред паметника на Незнайния воин, където председателят на Националното събрание на Виетнам Въонг Дин Хуе ще положи венец.

Срещата на "четири очи" на председателите на парламентите на България и Виетнам ще започне в 9.50 часа в сградата на Народното събрание.

В 10.15 часа в зала "Изток" на Народното събрание Въонг Дин Хуе и Росен Желязков ще открият пленарните разговори между представителите на двете законодателни институции.

Председателите на парламентите на България и Виетнам ще подпишат Меморандум за разбирателство. В рамките на визитата се предвижда да бъдат подписани и Меморандум за разбирателство между администрациите на Народното събрание на Република България и на Националното събрание на Виетнам, Програма за сътрудничество в областта на културата между Министерството на културата на България и Министерството на културата, спорта и туризма на Виетнам за 2024 - 2026 г., План за сътрудничество в областта на туризма между Министерството на туризма на България и Министерството на културата, спорта и туризма на Виетнам за 2024 -2026 г., както и Меморандум за разбирателство за създаване на връзки на приятелство и сътрудничество между област Перник и провинция Вин Фук.

Програмата на посещението предвижда парламентарната делегация, водена от Въонг Дин Хуе, да разговаря с президента Румен Радев и с министър-председателя акад. Николай Денков. Въонг Дин Хуе ще приветства и участниците в българо-виетнамски икономически форум на тема "Политика и законодателство за развитие на двустранните отношения между СР Виетнам и Република България". В рамките на визитата са предвидени двустранни срещи в Министерството на туризма, в Министерството на културата и в Министерството на външните работи, както и посещение на Бургас.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина босът на сицилианската мафия Месина Денаро
Почина босът на сицилианската мафия Месина Денаро
Депутатите се събират извънредно - ще изслушат ЦИК, МВР и ДАНС за машинния вот
Депутатите се събират извънредно - ще изслушат ЦИК, МВР и ДАНС за машинния вот