НОВИНИ

Представят система за умни комунални услуги в най-голямата детска градина в страната

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
16:32, 20.07.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Още
представят система умни комунални услуги голямата детска градина страната
Слушай новината

Заместник-кметът на Столичната община Генчо Керезов ще провери утре изпълнението на проект за въвеждане на система от иновативни решения за производство на зелена енергия и умни комунални услуги в детска градина "Сърничка" в "Младост 4".

Проектът е насочен към повишаване на енергийна ефективност в най-голямата детска градина в страната и включва два етапа: производство на зелена енергия за собствено потребление и дистанционен енергиен мониторинг, т.нар. "умни" комунални услуги.

Проектът цели да покаже как детските градини могат сами да произвеждат екологично чиста енергия за задоволяване на собствените си нужди и да контролират разходите си за електроенергия и вода дистанционно. В занималните е монтирана и станция за оценка на качеството на въздуха в затворени помещения.

Електронно канарче си сменя настроенията според качеството на въздуха в помещенията. Устройството има индикатор за относителната влажност на въздуха, индикатор за въглеродния диоксид, индикатор за ФПЧ и индикатор за обобщено качество на въздуха.

Канарчето ще помага както на учителите и помощник-възпитателите като им подава информация за състоянието на въздуха в занималните, така и за изграждането на навици и отношение към околната среда на децата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕМА започва предварителна оценка на ваксината "Vidprevtyn"
ЕМА започва предварителна оценка на ваксината "Vidprevtyn"
Джеф Безос летя до ръба на Космоса
Джеф Безос летя до ръба на Космоса