НОВИНИ

Премиера: Гледайте видеото на Мария Илиева към саундтрака на сериала "Порталът"

премиера мария илиева засне видеото саундтрака порталът
bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 26.05.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Култура
Слушай новината

Новият сингъл на певицата Мария Илиева "Остани тази нощ", който е част от саундтрака на сериала "Порталът" по БНТ, с видео премиера в Youtube днес.

В "Порталът" Мария Илиева се превъплъщава в образа на Йорданка Христова през 1979 г. и изпълнява песните на главната героиня Жана Янева (Стефания Кочева). Една от тях – "Остани тази нощ", с въздействащ текст на Дамян Дамянов и музика на Рафи Жамакорцян, получава нов живот близо 40 години по-късно с аранжимента на Петко Манчев и Васил Делиев, в изпълнение на Мария Илиева.

Видеото към "Остани тази нощ" вижте тук:

"Остани тази нощ" е песента, с която в епизод 5 на "Порталът" героинята на Стефания Кочева се явява на песенния есенен конкурс. На нейното представяне с гласа на Мария Илиева зрителите на БНТ ще се насладят тази неделя - 30 май, от 21.00 ч.

Видеото на "Остани тази нощ" преплита кадри от "Порталът" от 1979 г., а Мария Илиева записва аудиото на песента в съвремието. В тонрежисьорската кабина са Петко Манчев и Стефания Кочева, която наблюдава начина, по който Мария записва песента, попива нейния маниер и начин на пеене.

Видеото е поверено на екипа на Мирамар филм с режисьор Ангел Стефанов. Те са и изпълнителни продуценти на "Порталът", а режисьор е Илиян Джевелеков. Продуценти на "Остани тази нощ" са "Стерео стая" и БНТ.

Епизодите на сериала "Порталът" гледайте всяка неделя от 21.00 ч. по БНТ както и в Youtube канала на БНТ.

Как певицата Мария Илиева се превъплъти в естрадната звезда Йорданка Христова - вижте от нейното гостуване в предаването "100% будни" по БНТ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подариха класна стая на открито на деца с увреждания във Варна
Подариха класна стая на открито на деца с увреждания във Варна
Карантиниран футболист вися от 11-ия етаж на хотел при пожар (ВИДЕО)
Карантиниран футболист вися от 11-ия етаж на хотел при пожар (ВИДЕО)