НОВИНИ

Пресиян Коев пред БНТ: Григор Димитров играе най-добрия тенис в кариерата си (ВИДЕО)

пресиян коев бнт григор димитров играе добрия тенис кариерата видео
bnt avatar logo
от БНТ
08:34, 01.04.2024
Чете се за: 05:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът по тенис Пресиян Коев гостува в сутрешния блок на БНТ "Денят започва", за да направи обобщение на чудесното представяне на Григор Димитров през изминалите дни на турнира от сериите Мастърс, където най-добрият ни тенисист достигна до финала.

За съжаление, в спора за трофея българинът отстъпи на Яник Синер, но преди това той записа няколко впечатляващи победи, като Коев разкри кои са позитивните промени в играта на Григор, които са му позволили да стигне толкова напред в надпреварата.

"Яник Синер безспорно е най-добрият от началото на годината и това се наложи да го усети дори Григор Димитров, който по всички показатели може да бъде окачествен като втория най-добър тенисист в момента. Много анализатори просто заявиха, че Синер е играл като машина в този финал - с много малко непредизвикани грешки и вземане на правилните решения в ключовите моменти. Григор в последно време обаче показва, че умее да си изважда изводите от всеки мач и съм сигурен, че от неговия щаб ще си извлекат поуките", започна тенис специалистът.

"Димитров е променил началния си удар и сервира много успешно - и с по-висока скорост, но и с по-добра успеваемост на вкаран първи сервис. Прави впечатление още, че Григор се опитва да играе все по-напред, когато посреща по подобие на Федерер. За съжаление, това вчера не се получи срещу Синер, но за мен най-голямата разлика в играта му идва от сервиса и ретура. Вижда се, че той в момента е по-бърз и по-издържлив, въпреки че неговият треньор сподели, че Григор не се чувствал добре преди полуфинала срещу Зверев. Това обаче са жертвите, които играта изисква, за да бъдеш на това ниво", продължи той.

Родният тенис наставник изрази още мнение, че напоследък Гришо демонстрира по-голяма зрялост на корта, което всъщност допринася за това той да показва най-добрия тенис в кариерата си.

"Григор даде едно интересно интервю в последните дни, в което сподели, че всичко преживяно дотук през годините му помага да бъде това, което е. Той със сигурност преживя много, но видяхте как други тенисисти от неговото поколение не успяха да достигнат това, което той прави и на неговата възраст вече са далеч от първите 20-30 в света. В същото време пък Григор изживява един ренесанс и в момента играе най-добрия си тенис изобщо в кариерата си", коментира тенис анализаторът.

"Григор показва една по-голяма зрялост на корта, която със сигурност е резултат от всичко преживяно и в спорта, и в личния му живот. Припомням ви, че на на четвъртфиналите в Маями той буквално прегази Карлос Алкарас, който след мача призна, че се е почувствал като 13-годишен. Много малко тенисисти са способни да играят по този начин срещу един от най-добрите в света", добави Коев.

Тенис треньорът разказа още какво предстои за Григор Димитров в следващите месеци, като не скри своя оптимизъм, че очаква първата ни ракета да продължи със своя възход през 2024 година.

"Предстоят турнирите на червени кортове, които може да не са по вкуса му, но и на Мастърса в Маями до тази година той нямаше добри представяния. На първо време обаче е надпреварата в Монте Карло, където Григор неведнъж е споделял, че се чувства като у дома си. За мен той и екипът му са си поставили за цел да участват на финалния Мастърс в края на годината в Торино. Разбира се, Григор ще иска да се представи добре и на турнирите от Големия шлем", смята родният специалист.

"Аз съм все по-обнадежден за сезона на Григор оттук нататък. Той и екипът му са си поставили най-високите цели и имам добро усещане, че през цялата година ще го гледаме до последните дни на турнирите", завърши Пресиян Коев.

Защо Григор Димитров е любимец на публиката по цял свят? Отговорът на този и още въпроси гледайте в цялото интервю с Пресиян Коев във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С колко ще се съкрати престоят на летищата след влизането ни в шенгенското пространство?
С колко ще се съкрати престоят на летищата след влизането ни в шенгенското пространство?
Таксиметрови шофьори в Благоевград се оплакват от липса на достатъчно места
Таксиметрови шофьори в Благоевград се оплакват от липса на достатъчно места