НОВИНИ

Президентът Радев се срещна с българската общност в Албания

Вера Александрова
от Вера Александрова
22:44, 05.03.2020 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
Политика

Президентът Румен Радев пожела на сънародниците ни в Албания да бъдат лоялни и горди граждани на Албания, но да не забравят и пазят българската си идентичност.

Тази вечер държавният глава, заедно с албанския си колега Илир Мета и председателя на парламента Грамос Ручи присъстваха на прием по повод Националния празник на България - 3 март, даван от посолството ни в Албания за дипломатическата общност, изтъкнати представители на албанското общество и на българската общност.

Румен Радев отново отбеляза добрите отношения между България и Албания, както и дълбоките исторически връзки между двете държави. Той потвърди българската подкрепата за европейския път на Албания. Румен Радев е на двудневно държавно посещение в Албания.

Румен Радев, президент: Ние в момента се радваме на най-добрите отношения, откакто нашите държави съществуват в исторически план. Искам да ви пожелая много здраве, много успехи, да ви пожелая успех във вашата историческа мисия - да свързвате нашите народи по най-добрия начин. Да ви пожелая да бъдете лоялни и горди граждани на Албания, но да не забравяте и да пазите своята българска идентичност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британска авиокомпания фалира заради коронавируса
Британска авиокомпания фалира заради коронавируса
Левски триумфира срещу Лудогорец след дузпи
Левски триумфира срещу Лудогорец след дузпи