НОВИНИ

Продължава нахлуването на още по-студен въздух у нас

продължава нахлуването студен въздух нас
bnt avatar logo
от БНТ
20:48, 12.01.2021
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

През нощта по-значителни снеговалежи ще има все още в Североизточна България, а в Югоизточна и по Черноморието ще превалява дъжд. Ще бъде ветровито, особено в източните райони. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, на морския бряг - около 3°.

Утре сутринта на места в източните райони все още ще превалява и дъжд, и сняг, но с тенденция и там през деня да спре.

С умерен северозападен вятър ще продължи да нахлува по-студен въздух и максималните температури в София и в Северна България ще бъдат само градус - два над нулата, по Черноморието и в южната половина от страната - между 3° и 6°.

В планините облачността ще е променлива, често значителна и на отделни места ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен, по откритите части - силен северозападен вятър, с който ще прониква по-студен въздух, температурите ще се понижават и максималните в курортите ще са значително по-ниски, в сравнение с предишните дни - минус 5 градуса на Алеко и около минус 2 на Боровец и Пампорово.

Застудяване започва не само у нас, но и в останалата част от Балканския полуостров. След 22° в Атина вчера, утре ще бъде не повече от 15° На отделни места в северните и западните райони ще превалява сняг, а в крайните източни - дъжд.

Облачно, с валежи от дъжд и сняг, на много места значителни , ще бъде в по-голямата част от Европа. Предимно слънчево, но много студено ще е в северната половина от Европейска Русия и Финландия. Слънчево ще бъде и над Пиренейския полуостров, където температурите слабо ще се повишат.

У нас до края на седмицата температурите ще се понижават и вече ще са значително по-ниски от обичайните за втората половина на януари.

В четвъртък отново ще завали сняг. В петък, на места, главно в Родопската област и Югоизточна България все още ще превалява сняг, а от северозапад облачността ще намалее, отново временно.

В събота се очакват нови валежи от сняг, които в неделя ще спрат. Ще бъде много студено, с минимални температури около минус 10, минус 15 градуса, а максималните навсякъде ще са отрицателни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Строги противоепидемични мерки и множество тестове посрещнаха националите в Израел
Строги противоепидемични мерки и множество тестове посрещнаха националите в Израел
Верижна катастрофа затрудни движението на Околовръстния път в София
Верижна катастрофа затрудни движението на Околовръстния път в София