НОВИНИ

Прогрес за Григор Димитров в световната ранглиста

Виктория Томова е 99-а в женската класация

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:52, 26.06.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
григор димитров даде отпор алкарас отново успя вземе сет
Снимка: БТА
Слушай новината

Григор Димитров се изкачи с две позиции в световната ранглиста. Най-добрият ни тенисист, който през миналата седмица достигна до четвъртфиналите на турнира на трева в лондонския Куинс Клъб, вече е 24-и в класацията с 1430 точки.

Позицията в ранглистата на АТР гарантира на Григор, че при жребия за Уимбълдън в петък, в третия кръг той може да срещне тенисист, поставен от номер 9 до номер 16, а не някой от първите осем в схемата.

Димитър Кузманов е 183-и, а Адриан Андреев е №207. Двамата започват днес участие в квалификациите за Откритото първенство на Великобритания. Кузманов среща на кортовете в Роухемптън срещу южнокорееца Хьон Чунг, който в момента е без ранглиста. Андреев ще играе срещу американеца Майкъл Мо, който е 119-и в класацията на ATP.

Испанецът Карлос Алкарас, който отстрани Димитров в британската столица, след което стигна до трофея, се върна на върха в подреждането със 7675 точки. Освен, че вече е първи в световната ранглиста, той ще бъде и номер 1 поставен на “Уимбълдън”. Загубилият финалния мач в Куинс Алекс Де Минор пък се изкачи с четири позиции до 14-тата в ранглистата.

Сърбинът Новак Джокович вече е на втора позиция с 7595 точки, третото си място запази Даниил Медведев (Русия) с 5890 точки. Следват Каспер Рууд, Стефанос Циципас, Холгер Руне, Андрей Рубльов. Яник Синер вече е осми, а Тейлър Фриц се смъкна с едно място и от днес заема девета позиция. Топ 10 затваря Франсис Тиафо.

При дамите Виктория Томова се смъкна с 19 места до №99 в света. Снощи софиянката отпадна на турнира в Бад Хомбург и утре пътува за Лондон, където ще се готви в очакване на жребия за Уимбълдън. Гергана Топалова отстъпи пет позиции и е вече 295. В топ 500 от българките са още Изабелла Шиникова (№407) и Денислава Глушкова (№490).

В челото няма промени. Лидер е Ига Швьонтек, следвана от Арина Сабаленка и Елена Рибакина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георг Георгиев: 7-те точки на ПП-ДБ не са сериозно управленско предложение
Георг Георгиев: 7-те точки на ПП-ДБ не са сериозно управленско предложение
Непочистено речно корито притеснява хората в кюстендилското село Николичевци
Непочистено речно корито притеснява хората в кюстендилското село Николичевци