НОВИНИ

Проливни валежи в следобедните часове и през нощта

края деня валежите повечето райони спрат
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:20, 22.04.2023
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще са между 4° и 9°, в София - около 5°, а максималните - между 13° и 19°, в София - около 14°.

Ще духа слаб североизточен вятър. Облачността ще е значителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места и по-интензивни след обяд в Централна България. Ще има и гръмотевична дейност. През нощта локално интензивни валежи ще има в Югозападна България.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 11° и 14°. Температурата на морската вода е 11°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

В планините ще е предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, на височина над 1800 метра - от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 2°.

В неделя валежите ще са на места, главно в планинските райони в западната половина от страната, където е възможна и гръмотевична дейност. Преди обяд ще има повече слънчеви часове. Вятърът ще е от югоизток, предимно слаб. Дневните температури отново слабо ще се повишат и максималните ще са между 15° и 20°.

През новата седмица въздушната маса над страната ще остане неустойчива. В понеделник с южен вятър, слаб до умерен, ще прониква по-топъл въздух и в повече райони дневните температури ще достигнат до около 20°. В следобедните часове и до полунощ на места, главно в западната половина от страната, ще превали краткотраен дъжд.

Във вторник валежите ще са на повече места в страната, ще са по-интензивни и с повишена вероятност за локални значителни количества. Ще има и гръмотевици. В сряда валежи ще има на много места в страната, повече като количество в Централна и Източна България, през първия ден и с гръмотевици. Ще бъде хладно за края на април, с дневни температури между 12° и 17°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръгнаха танкове от Испания за Украйна
Тръгнаха танкове от Испания за Украйна
Арсенал навакса два гола пасив, но завърши наравно с последния във Висшата лига
Арсенал навакса два гола пасив, но завърши наравно с последния във Висшата лига