НОВИНИ

Пропадна част от тротоара на мост във Велико Търново

bnt avatar logo
от БНТ
17:03, 12.06.2023
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Жители на Велико Търново сигнализираха, че един от тротоарите на Бейския мост в старата част на града пропада. От общината вече са започнали спешен ремонт, но какво е предизвикало това пропадане?

Бейският мост се намира в квартал Света гора, в подножието на историческата крепост Царевец в града. За пропадането са били подадени множество сигнали.

Ремонт на моста е правен преди повече от 5 години, каза в ефира на БНТ Георги Камарашев, заместник-кмет на община Велико Търново. Според него фирмата изпълнител на ремонта, не е отговорна за случилото се. Вложените материали са били с достатъчно високо качество.

"Просто тогава валежите бяха с 50 л/кв.м за много кратко време", коментира Камарашев.

Преди време, на същото място е направено почистване на образували се наноси от дървета и клони. Тогава тежки машини са работили в продължение на няколко дни на мястото.

"Това са цял комплекс от случайности, които доведоха до това пропадане. Но това, което виждате тук, не е ремонт на ремонта. Просто изпълняваме проект по европейско финансиране и подменяме цялостната канализация за чиста и отпадъчна вода", добави заместник-кметът на общината.

Камарашев отбеляза, че има планове за строеж на друг паралелен мост и добави, че са извършени съответните тестове за издръжливост на основите на моста. Резултатите от тях предстоят да станат известни.

Мостът е от изключително значение за града, тъй като е един от най-натоварените участъци.

"Несериозно е да се говори, че Царевец пропада, и каквото и да е друго. Тук трафикът наистина е много интензивен. Да се надяваме, че когато изградим паралелното мостово съоръжение, той да бъде облекчен с него", каза Камарашев.

Ремонтът на моста ще бъде завършен до края на годината.

Гледайте повече теми от "България в 60 минути"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сърбия без Душан Влахович и още няколко звезди срещу България за Евро 2024
Сърбия без Душан Влахович и още няколко звезди срещу България за Евро 2024
Хосе Кордоба ще се завърне в игра за Левски за новия сезон в Първа лига
Хосе Кордоба ще се завърне в игра за Левски за новия сезон в Първа лига