НОВИНИ

Радослав Янков завърши 20-ти за Световната Купа в Банное

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:53, 06.02.2021
Чете се за: 00:38 мин.
Зимни
радослав янков завърши световната купа банойе

Българският сноубордист не успя да намери място в основната надпревара в паралелния гигантски слалом от световната купа по сноуборд в руския зимен курорт Банойе, след като остана 20-ти в пресявките.

Янков даде време от 1:12.59 минути в квалификацията, което го остави на само 25 стотни от място в основната част на състезанието.

Победител в него пък стана Дмитрий Логинов, който в изцяло руски финал изпревари Игор Слуев. В спора за третото място пък италианецът Мирко Феличети победи сънародника си Едвин Корати

В класирането за Световната купа води лидер е италианецът Аарон Марш с 266 точки, следван от Игор Слуев с 265 пункта, а трети с 242 точки е австриецът Андреас Промегер. Радослав Янков е на 32-ро място с 30 точки.

В дисциплината паралелен гигантски слалом начело с 214 точки е Слуев, пред австриеца Бенямин Карл с 208 точки и италианеца Роланд Фишналер със 186. В това подреждане сноубордистът от Чепеларе е на 33-то място с 16 точки.

В неделя предстои още едно състезание в Банойе, като този път то ще бъде в дисциплината паралелен слалом. Надпреварата ще може да проследите НА ЖИВО в ефира на БНТ 3 от 10 часа сутринта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НХЛ - резултати
НХЛ - резултати
НБА - резултати
НБА - резултати