НОВИНИ

Радостина Маринова: Постигнахме нещо хубаво

радостина маринова бяхме сигурни лесно крайна сметка успяхме
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
20:40, 30.08.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Диагоналът на националния отбор по волейбол за жени Радостина Маринова говори пред медиите при завръщането на тима от участието му на европейското първенство в Италия, Белгия, Естония и Германия.

Българките достигнаха до фазата на четвъртфиналите на за пръв път от 18 години, след като записаха четири победи и една загуба в груповата фаза. В осминафиналите волейболистките на старши треньора Лоренцо Мичели надиграха Словакия с 3:2 гейма, но в четвъртфиналите отстъпиха с 0:3 пред Нидерландия.

"Грубо казано това ни беше целта на първенството, но гледахме да постигаме нещата стъпка по стъпка. Първо искахме да станем втори в групата, а след това да постигнем победа и на осминафинала, така че да изпълним целите си. Срещу Нидерландия не бяхме пренавити, по-скоро обратното. Ние знаехме срещу какъв съперник излизаме. Те са отбор на друго ниво. Трябваше да играем по-освободено, защото нямаше какво да губим. Напрежението беше при тях, но вече няма значение. Съжалявам, че завършихме така европейското, но смятам, че постигнахме нещо хубаво с цялостното си представяне и сме щастливи от този факт", заяви Маринова.

Тя добави, че на българския отбор няма да му бъде по-лесно на предстоящата олимпийска квалификация в Япония.

"Ще бъде много трудно, защото мачовете са доста и са всеки ден или през ден. Отборите, срещу които играем, са силни, а се класират само първите един или два. За нас тази квалификация е опит. Между нас и водещите четири отбора в Европа има разлика. От повечето европейски отбори обаче сме по-добри. Ние сме млад отбор, който тепърва ще се гради и имаме бъдеще и срещу по-големите отбори", добави още националката.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изключени ли са Пушкин, Лермонтов и Гогол от матурите в Русия?
Изключени ли са Пушкин, Лермонтов и Гогол от матурите в Русия?
След репортаж на БНТ: Колко време се е забавила линейката за мигрант в нужда на АМ "Тракия"?
След репортаж на БНТ: Колко време се е забавила линейката за мигрант в нужда на АМ "Тракия"?