НОВИНИ

Радулов, ИТН: Следващият главен прокурор можеше да бъде прокурорът, образувал дело след ареста на Борисов

bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 22.03.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Политика
Слушай новината

Арестът на Бойко Борисов беше очакван и желан от огромната част от българските граждани. Това, което направи МВР, беше напълно законно. Министерството нямаше друг начин, по който да вкара в процедура няколкото отчетливи случая, в които Борисов участва и извършва нещо незаконно. Това каза в студиото на "Денят започва" депутатът от "Има такъв народ" Николай Радулов - заместник-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание.

"Случаят с Васил Божков сякаш беше най-ясен, защото при него, освен че се раздават подкупи за близо 70 млн., държавата е загубила половин милиард", отбеляза той и допълни: "Това не се доказа, защото не се даде възможност да се работи по този случай. Прокуратурата и при предишното управление отказваше да се занимава с този случай, въпреки че беше публично много известен".

По думите му главният прокурор се опитва да си припише заслугата по разкриването на дупката в държавната хазна от 500 млн. лева.

"Очевидно е, че имаше нужда поне да се покаже на хората, ако не невъзможността да се работи без една действена прокуратура - реформирана и с ново ръководство, то истинското отношение на прокуратурата към всеки сериозен случай на корупция у нас", заяви Радулов.

Според него дори и по-дребните проблеми, очертани в последните месеци, включително свързаните с изборите, прокуратурата е препятствала разследването.

"Аз мисля, че разследващите в МВР се надяваха в цялата прокуратура да се намери някой достоен прокурор, който да образува дело. Ако се беше намерил такъв прокурор с мъжко сърце, най-вероятно той щеше да бъде следващият главен прокурор. За съжаление, се видя, че прокуратурата е овладяна и се ръководи от главния прокурор", предположи депутатът от ИТН

Какво още коментира Николай Радулов вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължават да растат цените на строителните материали
Продължават да растат цените на строителните материали
Виталий Ковал от Донецк: Градът е пуст, по цели дни се чува отдалечен артилерийски грохот
Виталий Ковал от Донецк: Градът е пуст, по цели дни се чува отдалечен артилерийски грохот