НОВИНИ

Рафаел Надал обяви новото име в щаба си

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:39, 19.12.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
рафаел надал завърши сезона турдна победа каспър рууд
Снимка: БГНЕС

Рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал обяви, че през новия сезон част от неговия треньорски щаб ще бъде аржентинеца Густаво Маркачо.

Маркачо ще има нелеката задача да замени Франсиско Роиг, който бе до Надал при спечелването на всяка една от неговите 22 титли от Шлема от 2005 година досега.

"Здравейте всички! Искам да ви информирам за влизането на Густаво Маркачо в техническия тим. Густаво работи в академията Рафа Надал от април 2021 и разбирам, че то е добро попълнение в отбора. Сигурен съм, че ще ни помогне много по пътя напред. Добре дошъл!", написа Надал в Туитър.

45-годишният Густаво Маркачо е бивш професионален тенисист, който в кариерата си е достигал до №284 в световната ранглиста. След като окачва ракетата, аржентинецът преминава към треньорската професия, като най-големите му успехи идват като наставник на неговия сънародник Хуан Монако, когото той извежда до рекордното за него 10-то място в световната ранглиста. Маркачо е работил още с Гуидо Пея и двукратната шампионка в турнирите от Големия шлем Светлана Кузнецова.

Като част от щаба на Рафа Надал Густаво Маркачо ще работи с Карлос Моя, който е основният треньор на Матадора вече в продължение на шест години от 2016-та.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кралят на Норвегия е в болница с инфекция
Кралят на Норвегия е в болница с инфекция
Как се заплаща трудът по празниците?
Как се заплаща трудът по празниците?