НОВИНИ

Реал Мадрид е в осминафиналите на Шампионската лига след класика у дома срещу Брага

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:54, 08.11.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
реал брага
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Реал Мадрид стана третият сигурен участник в елиминационната фаза на Шампионската лига през този сезон, след като в двубой от четвъртия кръг на груповата фаза надигра с 3:0 у дома Брага.

С успеха футболистите на Карло Анчелоти събраха 12 точки на върха в група "С", което с 5 повече пред втория Наполи, който по-рано тази вечер не успя да победи у дома последния в класирането Унион Берлин, завършвайки 1:1. В същото време "архиепископите" заемат 3-ото място с 3 пункта и все още са в играта за продължаване напред.

На "Естадио Сантиаго Бернабеу" в Мадрид момчетата на Артур Жорже започнаха срещата позитивно и oще в 4-ата минута те получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на Лукас Васкес срещу Брума. Зад топката застана Алваро Джало, но ударът му бе отразен от стража Андрий Лунин, който се наложи да влиза на пожар на мястото на Кепа Арисабалага, който получи травма на загрявката.

"Лос бланкос" отговориха и скоро след това попадение на Браим Диас бе отменено заради нарушение на Винисиус в хода на атаката.

В 27-ата минута обаче нямаше какво да спре Диас, който се възползва от асистенция на Родриго и даде аванс на Реал Мадрид.

През второто полувреме домакините повишиха нивото си на игра и в 58-ата минута Винисиус с премерен удар по тревата удвои преднината на своя тим.

Само три по-късно седмицата на Реал влезе в ролята на асистент, подавайки на Родриго, който завърши подобаващо светкавична контраатака за мадридчани, оформайки крайното 3:0.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арсенал отново срази Севиля и се откъсна на върха в група "В" на Шампионската лига
Арсенал отново срази Севиля и се откъсна на върха в група "В" на Шампионската лига
Пет емблематични за принцеса Даяна рокли ще бъдат продадени на търг
Пет емблематични за принцеса Даяна рокли ще бъдат продадени на търг