НОВИНИ

Унион Берлин спря Наполи за историческа първа точка в Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:48, 08.11.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Шампионска лига
унион берлин спря наполи историческа първа точка шампионската лига
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборите на Наполи и Унион Берлин не се победиха и завършиха наравно 1:1 в оспорван двубой от група "С" на Шампионската лига, играна на стадион "Диего Армандо Марадона" в южна Италия.

Равенството сложи край на кошмарната серия на "железните" от 12 поредни загуби във всички турнири, а освен това им донесе и историческа първа точка от най-престижния европейската клубна надпревара.

За "партенопеите" остава единствено разочарованието, че не стигнаха до победата у дома, въпреки че бяха по-активният от двата тима в хода на всичките 90 минути.

Футболистите на Руди Гарсия започнаха мача много силно и през първата част владееха напълно инициативата, като в 24-ата минута удар на Натан се отби от гредата, а след половин час игра попадение на Замбоа Ангиса беше отменено след намеса на системата ВАР, която маркира нарушение на асистента на гола Джовани Ди Лоренцо.

Все пак логичното се случи в 39-ата минута, когато центриране на Марио Руи отляво рикошира в крака на играч на Унион Берлин, а след това се отби в гърдите на капитана на Наполи Матео Политано, за да влети в мрежата на гостите, давайки аванс на Наполи.

В самия край на първото полувреме "железните" бяха много близо до изравнителния гол, когато изстрел на Йосип Юранович от свободен удар срещна страничния стълб на вратата, пазена от Алекс Мерет.

Скоро след подновяването на играта обаче равенството вече беше факт, след като момчетата на Урс Фишер организираха контраатака, при която Мерет отрази първоначално удара на Шералдо Бекер, но при добавката Давид Фофана беше точен за 1:1.

В оставащото време докрая атаки не липсваха и към двете врати, но до нов гол не се стигна и така Наполи събра 7 точки на второто място в подреждането в тази група, докато Унион Берлин остава на дъното със само 1 пункт.

Малко по-късно тази вечер предстои да бъде изигран и другият двубой от група "С", в който Реал Мадрид посреща Брага.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал Сосиедад развинти Бенфика за отрицателно време и докосва осминафиналите в Шампионската лига
Реал Сосиедад развинти Бенфика за отрицателно време и докосва осминафиналите в Шампионската лига
Джем Илкел стигна до най-големята победа в своята кариера и ще играе на четвъртфиналите на Sofia Open
Джем Илкел стигна до най-големята победа в своята кариера и ще играе на четвъртфиналите на Sofia Open