НОВИНИ

Реал Мадрид оцеля в Белград и намали пасива си в серията срещу Партизан в Евролигата

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:31, 02.05.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
реал мадрид оцеля белград намали пасива серията партизан евролигата
Слушай новината

Отборът на Реал Мадрид намали пасива си в четвъртфиналната серия от плейофите на баскетболната Евролига срещу Партизан Белград, след като победи сръбския тим с 82:80 като гост.

По този начин резултатът в серията вече е 2-1 победи в полза на "гробарите", които в четвъртък (4 май) ще имат нов шанс да приключат серията пред родна публика в "Щарк Арена" и по този начин да се класират за финалната четворка в най-престижния европейски клубен турнир по баскетбол.

След масовия бой между двата тима преди седмица в Мадрид тази вечер и домакини, и гости не можеха да разчитат на част от своите най-изявени състезатели, като аут за Партизан бяха Кевин Пънтър и Матиа Лесор, докато за испанския тим срещата пропуснаха Гершон Ябуселе и Габриел Дек.

Въпреки всички тези отсъстващи сблъсъкът в Белград определено не разочарова, а началото бе за домакините, които стартираха със серия от 12:0, а в един момент техният аванс достигна 15 точки в хода на първата четвърт.

Още до почивката обаче баскетболистите на Реал Мадрид почти заличиха пасива си, а в началото на третата част дори успяха да поведат.

В крайна сметка второто полувреме се разви равностойно, но в заключителните минути "лос бланкос" показаха повече хладнокръвие, за да поведат с 82:80.

При последното си действие в мача обаче гостите допуснаха грешка при вкарването на топката в игра, която даде шанс на Партизан да вкара срещата в продължения или дори да измъкне победата, но сърбите не се възползваха от възможността и така успехът остана за Реал.

Уолтър Таварес и Найджъл Уилямс-Гос станаха най-резултатни за победителите със своите 26 и 22 точки, докато за домакините Зак Лидей реализира 15.

Серията продължава с още един мач в Белград този четвъртък (4 май) от 21.30 часа българско време. Играе се до три победи от пет мача.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
РБ Лайпциг разби Фрайбург и ще защитава трофея си от Купата на Германия
РБ Лайпциг разби Фрайбург и ще защитава трофея си от Купата на Германия
Арестуваха мъж, хвърлил патрони на територията на Бъкингамския дворец
Арестуваха мъж, хвърлил патрони на територията на Бъкингамския дворец