НОВИНИ

Реал оглави Ла Лига след успех над новак

Карим Бензема
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:51, 06.11.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Реал Мадрид победи Райо Валекано с 2:1 в мач от 12-ия кръг на Ла Лига. Тони Крос и Карим Бензема бяха точни за победителите, а Радамел Фалкао се разписа за гостите.

Каземиро записа своя мач № 200 в шампионата с белия екип. Той е третият бразилец с подобно постижение след Марсело (377) и Роберто Карлош (370).

Играчите на Карлос Анчелоти наложиха домакински натиска на стадион “Сантяго Бернабеу” и изпратиха топката в противниковата врата още в 7-ата минута, но гол на Винисиус бе отменен заради засада.

“Кралете” откриха резултата в 14-ата минута след удар на Тони Крос в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Столе Димитриевски.

В 38-ата минута Карим Бензема уводи преднината на “белия балет”. Нападателят се разписа с удар в наказателното поле след подаване на лятното попълнение Давид Алаба. Французинът е вкарвал поне 10 гола в 11 от последните си 13 сезона в първенството. Само Лионел Меси има 10 или повече попадения в повече сезони в Ла Лига през новия век – в 15 кампании. Давид Алаба е първият защитник на клуба през 21 век, който регистрира 3 асистенции в първите си 11 шампионатни мача.

След почивката Бебе стреля в дясната греда в 75-ата минута, а само 2 минути по-късно гостите намалиха пасива си. Радамел Фалкао засече с глава центриране на Алваро Гарсиа за крайното 1:2.

Реал Мадрид се върна на лидерската позиция в класирането с актив от 27 точки. Райо Валекано е 6-и с 20 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неймар и Мбапе донесоха нова победа на ПСЖ
Неймар и Мбапе донесоха нова победа на ПСЖ
Демонстрации в цял свят за овладяване на климатичните промени
Демонстрации в цял свят за овладяване на климатичните промени