НОВИНИ

Роберто Карбаес-Байена е следващия съперник на Григор Димитров

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:31, 01.10.2020
Чете се за: 01:01 мин.
Тенис
роберто карбаес байена следващия съперник григор димитров

Испанецът елиминира деветия поставен Денис Шаповалов след страхотна близо петчасова битка и за първи път в своята кариера ще играе в третия кръг на турнир от Големия Шлем.

Двамата се захапаха още от първите геймове като не липсваха и точки за пробив. Карбаес-Байена първи нанесе удар, повеждайки с 2:1. Испанецът обаче допусна връщането му в най-неподходящия момент, сервирайки за сета при 5:4.

Въпреки това той не се отказа и още в следващия гейм проби отново и този път затвори сета със 7:5.

Във втората част двамата си размениха пробиви в първите и последните си сервис геймове, за да докарат нещата до тайбрек. В него младият канадец запази хладнокръвие и след 7:5 точки, изравни резултата в сетовете.

Сет номер 3 бе отново спечелен от испанеца, който проби в четвъртия гейм и до края запази аванса си като дори пропусна няколко шанса да приключи сета още при сервис на Шаповалов.

Четвъртата част беше огледална на третата като канадецът беше този, който стигна до единствения пробив и в край на сметка успя да вкара мача в пети сет.

В него, 9-ия поставен на два пъти сервираше за спечелването на мача, но и в двата случая Карбаес-Байена успяваше да се задържи в двубоя.

В край на сметка испанецът нанесе решителния си удар в най-идеалния възможен момент. В 14-ия гейм канадецът за първи път сервираше за оставане в срещата и не издържа на напрежението, допускайки трети пробив от началото на сета, който беше с цената на мач в полза на Карбаес-Байена.

Испанецът и Григор ще се срещнат в събота като победителят за първи път в своята кариера ще достигне 1/8 финалите в Париж.

Димитров и Карбаес-Баена ще излязат за първи път един срещу друг, а всяка една точка от този, вълнуващ за всички българи, двубой ще може да преживеете в ефира на БНТ 3.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Критика или похвала за България е докладът на ЕК за върховенството на закона?
Критика или похвала за България е докладът на ЕК за върховенството на закона?
Матео Дармиан ще премине в Интер
Матео Дармиан ще премине в Интер