НОВИНИ

Рязко натискане на спирачка от водача на автобуса е вероятната причина за катастрофата с националите по футбол

рязко натискане спирачка водача автобуса вероятната причина катастрофата националите футбол
bnt avatar logo
от БНТ
20:06, 11.06.2022
Чете се за: 02:57 мин.
Футбол
Слушай новината

Катастрофа с футболистите от националния ни отбор в Грузия. Най-тежко пострадал е халфът Тодор Неделев, който е получил черепна травма и е претърпял операция.

Националният отбор каца в Тбилиси малко преди полунощ с директен полет от Гибралтар. Разделени в два автобуса, играчите и хората от щаба веднага се отправят към хотела си в центъра на грузинската столица. За да дойде и катастрофата в тунела в близост до Рика Парк.

В едното платно вече е имало катастрофа, която е останала незабелязана за водача на първия автобус, в който са се намирали футболистите и употребата на спирачки от негова страна, рязката употреба на спирачки, е довела до повторна катастрофа, за съжаление и с участието на представителния ни тим.

Настилката беше хлъзгава, двата автобуса бързаха, не мога да кажа, че скоростта беше несъобразена, имаше и полицейски ескорт, имаше пътно-транспортен инцидент в самия тунел и явно нямахме информация за това нещо, просто полицейският ескорт нямаше информация за това нещо, каза Христо Запрянов - зам. изпълнителен директор на БФС.

Тодор Неделев е бил опериран успешно в Тбилиси след катастрофата с националния отбор

Тодор Неделев е най-сериозно пострадалият от цялата ни делегация. Стъкло удря в главата халфа, който веднага е откаран в близка болница с тежка мозъчно-черепна травма. Налага се операция, която преминава благополучно.

Неделев ще остане в Тбилиси през следващата седмица, за да се възстановява, а завръщането му на терена надали ще се осъществи в следващите 3 - 4 месеца.

Получихме съгласието на семейството му, получихме съгласието на приятелката му, включително сме в постоянен контакт с клубния му отбор Ботев Пловдив, допълни Христо Запрянов - зам. изпълнителен директор на БФС.

От кадрите, разпространени в социалните мрежи, се виждат сериозните щети и повреди след катастрофата, както и хаосът в тунела.

Христо Запрянов: Няма да има отлагане на мача с Грузия

Играчите обаче не губят присъствие на духа и с реакцията си успяват да помогнат на пострадалия си съотборник. Днес всички български клубове изразиха съпричастността си към Тодор Неделев и му пожелаха бързо възстановяване.

Въпреки инцидента, мачът с Грузия утре остава по план и ще се играе в 19.00 ч., като ще бъде предаван пряко по БНТ.

Репортер: Стефан Георгиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Донски триумфира с титлата на двойки в Сараево
Александър Донски триумфира с титлата на двойки в Сараево
Продължава битката за Северодонецк
Продължава битката за Северодонецк